Artikkelit aiheesta: Ilmiö

Roskapoliisista, päivää

Ilmiö

Roskapoliisista, päivää

Vantaan Energian roskapoliisit opastavat väkeä lajitteluun ja kertovat kierrätyksestä iloisella otteella. Helsinkiläinen roskapoliisi Sonja Iltanen muistuttaa, että roskia ei oikeastaan edes ole. »

Ilmiö

Tavoitteena yhtenäiset tilastot

EU-maiden pakkaustilastot ja kierrätysasteet eivät ole vertailukelpoisia. Pulmaan etsitään ratkaisuja eri maissa ja EU:n komissiossa. Ympäristöministeriön teettämässä selvityksessä ehdotetaan useita toimia, joilla oikean tiedon saantia voisi parantaa. »

#3/13

Ilmiö

Tuottajavastuun siipiveikot

Vapaamatkustajat rapauttavat osaltaan yhteistä järjestelmää laiminlyömällä lakisääteiset tuottajavelvoitteensa. Onko pakkausalan vapaamatkustajia paljon, keitä he ovat ja miksi he välttelevät vastuitaan? Miten heidät saadaan ruotuun? »

#2/13

Ilmiö

Rahaa roskiin

Kotitaloudet heittävät syömäkelpoista ruokaa roskiin vuosittain satojen miljoonien eurojen edestä. Ruokajäte kuormittaa ympäristöä monin verroin raskaammin kuin elintarvikepakkaukset. »

#1/13

Ilmiö

Oivalluksia tuotepakkauksista

Aika pakkaus! -kampanja herättelee ajattelemaan tuotepakkausten tehtäviä ja roolia ruokahävikin ehkäisemisessä. Viestintäkampanja on suunnattu erityisesti nuorille. »

#1/12

Ilmiö

Jätepaletti suurennuslasin alla

Kuluttajapakkausten vastaanottoverkostoa kehitetään pilottihankkeen avulla. Tampereella, Kuopiossa ja Lapinlahdella tammikuussa käynnistyneellä Ekopiste-selvityksellä kerätään tietoa uuden jätelain mukaisesta kuluttajapakkausten keräyksestä. »