Artikkelit aiheesta: Ympäristö

Ympäristö

Tavoitteena puhdas materiaali

Konevoima on tulossa avuksi jätteiden lajitteluun Riihimäellä ja Lahdessa.  Uudenlaiset jalostamot ottavat talteen kierrätyskelpoiset jakeet sekä biojätteet, jotta niitä ei päätyisi polttolaitoksen uuniin.  »

Ympäristö

Ilmoituslomake uudistuu

Pakkaustietojen ilmoituslomake uudistuu vuonna 2015. Siihen tulee muun muassa yritys- ja kuluttajapakkauksille omat rivit eriteltyinä sekä tarkennusta puupakkauksille. »

Ympäristö

Pakkaus torjuu hävikkiä

Elintarvikepakkausten tehokkaammalla suunnittelulla voidaan vaikuttaa ruokahävikkiin ja sitä kautta ympäristövaikutuksiin. Hyvää pakkaussuunnittelua varten on nyt kehitetty kriteeristö, joka parantaa perinteistä tapaa suunnitella. »

Ympäristö

Sekajäte muuntuu energiaksi

Vantaan Energian uusi jätevoimala on valmis aloittamaan sähkön ja kaukolämmön tuotannon. Voimalaa koekäytetään kevään aikana, ja se otetaan virallisesti käyttöön syksyllä. »

#3/13

Ympäristö

EU pohtii pakkausuudistuksia

Euroopan unionissa on käynnissä laaja jäte- ja pakkausjätepolitiikan uudelleenarviointi. Sen osana tutkitaan myös pakkaus- ja pakkausjätedirektiivin tavoitteita ja toimivuutta. Nykyjärjestelmien kirjavuus on haaste pykälänikkareille. »

#2/13

Ympäristö

Vastuullisesti satamassa ja merellä

Heinäkuussa Helsingin Hietaniemen vallannut The Tall Ships Races Helsinki 2013 toi satamaan sata suurta laivaa, satojatuhansia vieraita ja monta päivää tapahtumia. Yksi teemoista oli vastuullisuus, joten ympäristövaikutukset ja kierrätys huomioitiin kautta linjan. »

#3/12

Ympäristö

Jätelain kustannukset vielä avoinna

Kaupan ala odottaa mielenkiinnolla jätelakiin liittyvien asetusten valmistumista. Toistaiseksi tietoa niistä on niin niukasti, että vaikutuksia pakkausten hintoihin on vaikea tarkasti arvioida. »